Din seria ...... RECOMANDARI PENTRU UN STIL DE VIATA SANATOS
-Mancam pentru a avea energie, insa
atunci cand trecem peste limita sau consumam alimente grele, nu facem decat sa
consumam mai multa energie, de care ficatul are nevoie pentru a metaboliza
mancarea, ne vom simti obositi si somnolenti dupa o astfel de masa. Ideaa este
sa nu uitam ca alimentatia trebuie sa fie satisfacerea unei nevoi, nu a unei
placeri, mancam pentru energie, nu pentru gust. Mancati CALITATIV, nu
CANTITATIV, mancati pentru nutritie, pentru a avea energie si a trai, nu pentru
stimulare (de nervi, de plictiseala, de suparare). In timp, veti intelege ca
noi nu ne hranim doar cu alimente, ne incarcam zilnic stomacul, limfele,
glanedele suprarenale cu emotii, care pot sa ne dea energie sau sa ne-o macine.
- Consumati o varietate cat mai mare de
alimente
- Evitati
infometarea, daca nu mancati dimineata, corpul isi va face rezerve la
urmatoarea masa
- Consumati 4–5 mese pe zi (se recomanda
mese mici si fractionate), in locul a meselor rare si consistente, din care 3
mese principale si 1-2 gustari (fructe, seminte, fructe uscate,etc)
- Renuntati sau consumati cat mai rar (1
data/luna) alimentele uscate, procesate(salam, carnat, chipsuri), alimente greu
de digerat, patiserii
- Folositi
uleiuri presate la rece peste salate (ulei de ricin, dovleac, canepa)
- Consumati
zilnic de fructe (pe stomacul gol) si legume, fulgi cereale integrale, SEMINTE
de orice fel- neprajite si nesarate
-Evitati
consumul excesiv de condimente, piper, ardei iute, daca aveti probleme
gastro-intestinale, insa folositi din plin mirodenii care pe langa gust,dau si
un plus de sanatate (cimbru,oregano,scortisoara, oregano)
- Eviatati
consumul de cafea, grasimi animale, dulciuri concentrate, FAST-FOOD (1
data/luna)
-Mestecati
bine alimentele si nu mancati in graba pentru ca informatia de satietate de la
stomac are nevoie de timp pentru a ajunge la creier si a spune STOP, daca vom
manca pe fuga, vom manca mai mult
- Mancati
constient,savurati gustul, nu mancati
suparat, stresat si nu pregatiti masa in aeste stari, veti dizarmoniza
moleculele din mancare pentru ca contin apa (M. Emoto)
-
Puneti in farfurie o cantitate mai mica de mancare decat de obicei daca doriti
sau aveti nevoie sa slabiti si opriti-va din mancat atunci cand simtiti ca nu
mai puteti
- Dupa
mesele principale stati relaxat aproximativ o jumatate de ora.
-
Uleiul rafinat incalzit la temperaturi inalte genereaza substante toxice si
este mai periculos decat slanina
-
Evitati combinatiile incorecte care provoaca fermentatii, balonari, boli
gastrice (proteine- au nevoie de un mediu acid pentru descompunere, iar
carbohidratii au nevoie de un mediu bazic, consumand din ambele, substantele se
vor neutraliza si mancarea nu se va mai digera) –puteti solicita un material
informatii suplimentare
- Grasimile permise vor fi
consumate crude prin adaugare la masa in farfurie si in cantitati foarte mici
(ulei masline, dovleac,cocos, rapita).
- Supele de carne se consuma cu prudenta si
doar dupa indepartarea grasimii de la suprafata.
- Mesele care contin carne vor fi suplimentate
INTOTDEAUNA cu o portie de salata
- Consumati inainte de o masa gatita o leguma,
un element viu, in acest fel vom „pacalii” digestia, determinand productia de
enzime,care vor ajuta la digestia mancarii preparate termic si combinata
- Atunci
cand ati mancat necorespunzator, sau mai mult decat de obicei, ajutati digestia
cu ananas sau papaya (2-4 capsule)
- Evitati sosurile din comert (contin o
cantitate enorma de chimicale), rantasurile, tocanele, tocaturile, papricasul.
- Lichidele se vor consuma doar la jumatate de
ora dupa masa
- Sarea consumata in cantitati moderate, nu
adaugati sare la mancarea deja preparata, pe rosii sau alte legume, veti
distruge proprietatile nutritive
-Cititi
etichetele produselor pe care le cumparati, in scurt timp, veti recunoaste
produsele doar cand va uitati la culoare, si daca puteti stii cele mai periculoase E-uri
cum este GLUTAMATUL DE MONOSODIU( are proprietatea de a da dependenta si da
senzatia de a manca fara sa te poti opri), benzoat de sodiu, tartrazina,
ciclamant si alte minuni asemanatoare. Poate credeti ca e prea dificil sa
urmariti aceste lucruri, dar de cand au aparut aceste produse, cat mai viu
colorate pentru a atrage, cat mai gustoase ca sa mai cumparam, s-au inmultit
cazurile de alergii, malformatii, cancere, in special la copii. Transmitem prin
gena aceste toxine, pentru ca nu se pot asimila si in acest fel ne imbolnavim
copiii.
- Nu va
refuzati cate o „placere alimentara” din cand in cand, dar notati-o si tineti
cont in zilele urmatoare. Nu renuntati la ideea de „desert”, exista „n”
deserturi si gustari sanatoase, important este daca simtim nevoia de dulce sa
mancam ce sanatos si ca masa singulara
-
Exista un marketing, o industrie a bolii, la nivel mondial, nu se doresc oameni
in putere, inteligenti, sanatosi, fericiti, pentru ca acestia nu pot fi
manipulati, controlati, daca ne informam despre toate acestea si realizam ca nu
avem nevoie de medicamnete, economia mondiala ar avea de suferit, industria
farmaceutica este a doua dupa mafia drogurilor

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu